Blodspår/Berikning

Blodspår.

Varför ska man låta hunden blod/viltspåra?

Tänk dig att du är ute på en promenad i skogen, hunden är lös och plötsligt springer en hare tvärs över stigen. Vilken hund står still? Inte är det många som klarar av det, de flesta drar iväg efter haren med en sådan fart, vi hinner inte reagera förrän rumpan på hunden är utom synhåll. Vi skriker och svär över hunden som inte hör vad husse/matte vill, hunden har stängt av, nu är det jakt.

Eller du kastar en boll åt hunden, då är det inte heller många hundar som kan sitta still. Vad är det som händer med hunden i detta ögonblick när den sätter fart efter något? Jo det är en synretning på något som far iväg och som hos många hundar triggar igång ett jaktbeteende. Efter bollen/leksaken så leker hunden att den jagar, men efter haren kan det bli jakt på riktigt.

Alla hundar har ett medfött behov av att få jaga, och många hundar behöver få utlopp för sitt behov av att jaga, blodspår är oftast den enda chansen för oss att tillgodose detta. Blodspår ökar inte hundens jaktlust, utan vi försöker tillgodose hundens behov av att få jaga. Blodspåret kan hjälpa dig i din antijakt träning.

Blodspår är en bra berikning, att hjälpa hunden att få utlopp för sina medfödda beteenden. Många gånger kan hundar som inte får utlopp för sina medfödda beteenden bli till ett problembeteende för oss hundägare.

Ett blodspår kan minska stressproblemen för en hund, rätt upplagd blodspårsträning lär hunden att den bara uppnår sitt mål, när den har lugnat sig och koncentrerar sig på uppgiften.

Det förbättrar kontakten mellan dig och din hund. Alldeles för ofta arbetar vi emot våra hundar. Hunden vill göra något, medan vi försöker hindra den att göra det den vill. Detta kan leda till att hunden förlorar förtroendet för oss och kan skapa frustration hos hunden. När man låter hunden träna blodspår, hjälper man hunden att nå ett mål. Detta stärker kontakten mellan dig och din hund. 

 

 

 

Välkommen

Välkommen till www.påspåret.com

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)